czwartek, 02 maj 2024
,,To czas na Jazz !''

Świeżo zebrane jabłka JAZZ™ z Nowej Zelandii są już dostępne w europejskich sklepach. Uprawiane w rejonach Hawke's Bay, Gisborne, Nelson i Otago, JAZZ™ są przestawiane jako ulubione jabłka rodzin na całym świecie ze względu na ich orzeźwiający smak. 

Craig Betty, dyrektor operacyjny w T&G Global, jest zachwycony, że nowozelandzkie jabłka JAZZ™ w tym sezonie mają wyjątkową jakość i bogaty kolor.

„Jestem pewien, że nasi europejscy konsumenci pokochają nowozelandzkie jabłka JAZZ™ w tym sezonie – są wyjątkowo chrupiące, soczyste i świetnie nadają się do przekąsek na wynos”.

Produkcja jabłek T&G jest zarządzana przez Kaitiakitanga (co oznacza „opiekę i ochronę” w języku Maorysów), która jest koncepcją zrównoważonego rozwoju, która szanuje i dba o środowisko, zasoby, ludzi i produkty jako strażników ich przyszłości. W tym sezonie T&G produkuje bardziej zrównoważone formaty opakowań, aby wesprzeć swoją ofertę przekąsek i spełnić cel firmy dotyczący zrównoważonego rozwoju polegający na przejściu na opakowania w 100% nadające się do recyklingu do 2025 roku.

„Zrównoważony rozwój ma kluczowe znaczenie dla naszej działalności, a naszym celem jest wniesienie wkładu w zdrowszą i bardziej zrównoważoną przyszłość. W tym roku spodziewamy się sprzedać ponad cztery miliony opakowań kartonowych JAZZ™ w Europie i zamierzamy wykorzystać to w przyszłości.

Aby uczcić pojawienie się jabłek JAZZ™ uprawianych w Nowej Zelandii w Europie, T&G rozpoczyna dużą kampanię marketingową, w tym specjalną kampanię na powrót do szkoły w Belgii i Niemczech, działania w mediach społecznościowych, promocje, degustacje podczas ważnych wydarzeń i działania marketingowe online na kluczowych rynkach europejskich.  

Źródło: JAZZ™ / T&G Global

Log in or Sign up