Firma Naturipe ogłosiła początek szczytu ekologicznej borówki z dużymi ilościami dostępnymi od teraz do czerwca. Wolumeny organiczne są idealnie dopasowane do tymczasowego spowolnienia w produkcji konwencjonalnej, które jest przewidywane jeszcze w tym miesiącu.
„Detaliści będą chcieli wykorzystać ten wolumen, aby zdobyć organiczny udział w rynku, segment, który nadal rośnie ze względu na popyt konsumentów” – czytamy w komunikacie firmy. ta, a jagody ekologiczne są doskonałej jakości. Chłodne noce i ciepłe dni przyjemnie przynoszą plony” – mówi Brian Bocock. „Odmiana Rocio Naturipe zachwyca fantastyczną jędrnością i smakiem. Nasi hodowcy ciężko pracowali przez cały rok, aby produkować duże ilości”.
Konsumenci nadal skłaniają się ku większym rozmiarom opakowań, zwłaszcza Ci z rodzinami. Sezon na organiczne jagody północno-zachodniego Pacyfiku (w tym Oregon, Waszyngton i Kolumbia Brytyjska) jest nieco opóźniony w tym roku ze względu na chłodniejszą pogodę, ale powinien zacząć się nasilać w połowie do końca czerwca, zapewniając wspaniały letni sezon sprzedaży w lipcu i wczesny sierpień
Jeśli chodzi o konwencjonalną produkcję borówki, to osiągnie ona szczyt między 29. a 32. tygodniem tego roku, przy czym zarówno w Pacific Northwest, jak i Michigan w stanie szczytowym, a produkcja w New Jersey nadal będzie dobra. Ilość superowoców w czerwcu również będzie duża, ale ogólnie mniejsza niż w poprzednich latach, z późnymi uprawami w Georgii i Północnej Karolinie, które ucierpiały w wyniku wcześniejszego zamrożenia w tych regionach. Produkcja z Północnej Karoliny osiągnie szczyt od początku do połowy czerwca, dzięki czemu te jagody będą idealne do promocji po Dniu Pamięci.
Produkcja konwencjonalnych borówek z New Jersey ma nieco opóźniony start ze względu na chłodniejszą wiosnę i osiągnie szczyt od końca czerwca do końca lipca, a dostępność będzie dostępna do początku sierpnia. W tym momencie zbiory w New Jersey wyglądają bardzo dobrze i będą kluczowe dla popytu 4 lipca. W szczytowym okresie będą promowane ilości wszystkich rozmiarów opakowań wychodzących z tego regionu, ale ceny będą mocne ze względu na niższe wolumeny przemysłu i wpływ inflacji na wszystkie rodzaje działalności rolniczej.
Na północno-zachodnim wybrzeżu Pacyfiku sezon jagodowy również zaczyna się później niż w poprzednich sezonach ze względu na chłodniejszą pogodę. Naturipe przewiduje, że szczyt produkcji w tym regionie osiągnie pod koniec lipca, a następnie zacznie się zmniejszać pod koniec września, co czyni ten region kluczowym regionem późnego lata i promocji.
Źródło: kglobal.com