W całej Holandii hodowcy Sweet Sensation są obecnie zajęci żniwami. Podczas zbiorów hodowcy dbają o jakość, ostrożnie zbierając gruszki w rękawiczkach i umieszczając je prosto z drzewa w skrzyni.
W ostatnich miesiącach geodeta The Greenery, Co van Wiggen, odwiedził prawie wszystkie sady Sweet Sensation. Jego wniosek jest taki, że na drzewach występuje szczytowy plon dobrej jakości i dobrego smaku. Częściowo ze względu na ciepłe letnie miesiące gruszki mają szczególnie słodki smak. Kolor i rozmiar również są świetne w tym roku.
Sprzedaż gruszek ruszy w pierwszej połowie października. „W oparciu o doświadczenia z poprzednich sezonów oraz umowy, które mamy z obecnymi i nowymi klientami, z wielką ufnością czekamy na ten sezon. Ponadto na ten sezon opracowaliśmy szeroko zakrojoną kampanię marketingową, która pomoże naszym klientom przyciągnąć klientów do cieszenia się gruszką Sweet Sensation o różnych porach” – mówi kierownik sprzedaży Ton van Wiggen.
Źródło: The Greenery