1. Administrator danych osobowych

 

  1. Administratorem Twoich danych osobowych przekazanych w umowie, w formularzu rejestracyjnym lub w innej formie dla realizacji poniższych celów jest Związek Sadowników Rzeczpospolitej Polskiej, o numerze KRS 0000064543, REGON: 671959556, NIP: 7971644689, ul. Sportowa 4a lok. 10, 05-600 Grójec, zwana dalej „Administratorem” lub „Stowarzyszeniem”.

  2. Możesz skontaktować się z Administratorem pisząc na adres: ul. Sportowa 4a lok. 10, 05-600 Grójec lub telefonując pod numer: 48 664 37 79 lub na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

  3. Administrator zbiera dane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów, przetwarza je zgodnie z prawem i nie poddaje dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami. Dane zbieranie są jedynie w adekwatnym, niezbędnym i koniecznym zakresie w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane.

 

  1. Cele i podstawy przetwarzania

 

  1. Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora w szczególności:

    1. w związku z łączącym Ciebie z Administratorem stosunkiem członkostwa w stowarzyszeniu przetwarzamy Twoje dane osobowe:

      1. w celach podjęcia przez Administratora na Twój wniosek działań zmierzających do uzyskania przez Ciebie statusu członkostwa (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. b RODO);

      2. w celu realizacji działalności statutowej i celów statutowych dla członków stowarzyszenia na podstawie posiadanego statusu członkostwa w stowarzyszeniu (podstawa prawa art. 6 ust. 1 lit. b RODO);

      3. w celu wypełniania obowiązków prawnych ciążących na stowarzyszeniu w związku z realizacją działań statutowych i prowadzeniem działalności statutowej na rzecz członków stowarzyszenia (podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. c RODO);

      4. w celu promocji oraz działań marketingowych działalności statutowej stowarzyszenia na rzecz członków oraz działań analitycznych (podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. f RODO)

      5. w celach związanych z archiwizacją oraz wewnętrznych potrzeb administracyjnych (podstawa prawna art. 6 ust. 1 lit. f RODO)

    2. w celu podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której dane dotyczą lub wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą - (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. b RODO);

    3. w celu zawarcia umowy o współpracy, na podstawie Twojego zainteresowania naszą ofertą (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. b RODO);

    4. w celach archiwalnych (dowodowych) będących realizacją naszego prawnie uzasadnionego interesu zabezpieczenia informacji na wypadek prawnej potrzeby wykazania faktów (art. 6 ust. 1 lit. f RODO);

    5. w celu ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami będącego realizacją naszego prawnie uzasadnionego w tym interesu (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);

    6. w celu badania satysfakcji klientów będącego realizacją naszego prawnie uzasadnionego interesu określania jakości naszej obsługi oraz poziomu zadowolenia naszych klientów z produktów i usług (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);

    7. w celu oferowania Ci przez nas produktów i usług bezpośrednio (marketing bezpośredni), w tym dobierania ich pod kątem Twoich potrzeb, czyli profilowania, będącego realizacją naszego prawnie uzasadnionego w tym interesu (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);

    8. Jeżeli wyrazisz zgodę na otrzymywanie komunikatów marketingowych na Twój adres e-mail, to podstawą prawną będzie także art. 10 ustawy z 18.07.2002 r. o świadczeniu usług i drogą elektroniczną i art. 172 ustawy z 16.07.2004 r. – Prawo telekomunikacyjne.

  2. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych może być zawarta umowa pomiędzy Tobą a Administratorem lub status członkostwa w stowarzyszeniu. Podstawą może być również udzielona przez Ciebie odrębna zgoda poprzez formularz z kontaktowy znajdujący się na stronie internetowej np. w celu podjęcia z Tobą kontaktu lub zgody wyrażonej poprzez wstępna rezerwację stoiska na targach, jeśli stowarzyszenie jest organizatorem takich targów.

  3. Podanie danych osobowych w przypadku chęci uzyskania statusu członkostwa oraz zawarcie jednej z umów nie jest obowiązkowe, jednakże ich niepodanie spowoduje, że uzyskanie statusu członkostwa lub zawarcie i realizacja umowy będą niemożliwe.

 

  1. Okres przechowywania danych

 

  1. Twoje dane osobowe przetwarzane w celu zawarcia lub wykonania umowy będą przechowywane nie dłużej niż jest to konieczne, tj. przez okres niezbędny do:

    1. realizacji celów związanych z prawami i obowiązkami wynikającymi członkostwa w stowarzyszeniu przez okres do ustania statusu członka w stowarzyszeniu, a po tym okresie w zakresie wymaganym przez przepisy prawa oraz dla zabezpieczenia roszczeń, a w przypadku wyrażenia przez Ciebie zgody na przetwarzają danych po ustaniu członkostwa w stowarzyszeniu do czasu wycofania zgody. W zakresie wewnętrznych celów administracyjnych przez okres do czasu wypełniania prawnie uzasadnionych interesów stowarzyszenia stanowiących podstawę tego przetwarzania lub do czasu wniesienia przez Ciebie sprzeciwu wobec takiego przetwarzania.

    2. posprzedażowej obsługi Klientów (np. obsługi reklamacji),

    3. zabezpieczenia lub dochodzenie ewentualnych roszczeń przysługujących Administratorowi w celach innych niż związane ze statusem jego członków w stowarzyszeniu,

    4. wypełnienia obowiązku prawnego Administratora (np. wynikających z przepisów rachunkowych lub podatkowych),

  2. Twoje dane osobowe przetwarzane na potrzeby marketingu usług własnych Administratora na podstawie uzasadnionego interesu prawnego, będą przetwarzane do czasu zgłoszenia sprzeciwu przez osobę, której dane dotyczą.

  3. Twoje dane osobowe przetwarzane na podstawie odrębnej zgody będą przetwarzane do czasu jej odwołania.

 

  1. Prawo do sprzeciwu

 

  1. W każdej chwili przysługuje Ci prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych opisanych powyżej. Przestaniemy przetwarzać Twoje dane w tych celach, chyba że będziemy w stanie wykazać, że w stosunku do Twoich danych istnieją dla nas ważne prawnie uzasadnione podstawy, które są nadrzędne wobec Twoich interesów, praw i wolności lub Twoje dane będą nam niezbędne do ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.

  2. W każdej chwili przysługuje Ci prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych w celu prowadzenia marketingu bezpośredniego. Jeżeli skorzystasz z tego prawa – zaprzestaniemy przetwarzania danych w tym celu.

 

  1. Odbiorcy danych

 

  1. Twoje dane osobowe mogą zostać ujawnione: naszym partnerom, czyli firmom, z którymi współpracujemy łącząc usługi, podmiotom wspierającym nas w świadczeniu usług drogą elektroniczną, czyli m.in. tym które zapewniają wykonują usługi audytowe, wspierają promocję ofert, współpracują w ramach kampanii marketingowych.

  2. Do Twoich danych mogą też mieć dostęp nasi podwykonawcy (podmioty przetwarzające), np. firmy księgowe, prawnicze, informatyczne, agencje marketingowe, banki, operatorzy pocztowi, przewoźnicy, biura informacji gospodarczej, firmy archiwizujące dokumenty, dostawcom narzędzi do wysyłania newsletterów, podmiotom zajmującym się hostingiem (przechowywaniem) portalu oraz danych osobowych dla nas.

 

  1. Prawa osób, których dane dotyczą:

 

  1. Zgodnie z RODO, przysługuje Ci:

    1. prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;

    2. prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych;

    3. prawo do usunięcia danych, ograniczenia przetwarzania danych;

    4. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;

    5. prawo do przenoszenia danych;

    6. prawdo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie.

    7. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

 

  1. Zautomatyzowane podejmowanie decyzji

 

  1. Twoje dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany (w tym w formie profilowania) oraz nie będą przekazywane odbiorcom poza EOG.

 

  1. Pliki cookies

 

  1. Strona nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. Pliki cookies (tzw. “ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika Strony (np. komputerze, komórce) i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Strony i pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Pliki cookies zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

  2. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym użytkownika Strony pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Administrator. Administrator nie odpowiada za zawartość plików cookies wysyłanych przez inne strony internetowe, do których linki mogą być umieszczone na Stronie.

  3. Korzystamy z plików cookies w celach dostosowania zawartości stron internetowych Strony do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika Strony i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb; tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy Strony korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości; utrzymania sesji użytkownika Strony (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie Strony ponownie wpisywać loginu i hasła; zapamiętania podejmowanych interakcji.

  4. Użytkownik może wyrazić zgodę na przechowywanie plików cookies pochodzących ze Strony w jego urządzeniu końcowym za pomocą ustawień oprogramowania zainstalowanego w wykorzystywanym przez niego telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy Strony mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika Strony. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Warto pamiętać, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Strony. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji “Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

 

JAGODOWE TRENDY 2020


Szukaj

Informator

Informacja


Wiedza sadownicza

  • 1
  • 2

Reklama